ANBO-PCOB in de media

Filters

18
april
2024

De Telegraaf: ANBO-PCOB voelt zich gepiepeld door ABP

ANBO-PCOB is boos op vakbonden en werkgeversverenigingen. We hebben namelijk niets in de melk te brokkelen gehad bij de manier waarop pensioenfonds ABP de transitie maakt naar het nieuwe stelsel. Met die transitieplannen zelf zijn we ook niet helemaal tevreden.

„Wij voelen ons gepiepeld”, zegt directeur Anneke Sipkens van ANBO-PCOB. „Wij lieten in mei 2023 al weten gebruik te willen maken van dat hoorrecht bij ABP. Pas in maart van dit jaar werden we ’gehonoreerd’ om ons hoorrecht uit te oefenen, maar toen was het hele transitieplan van ABP al min of meer in beton gegoten. Het maakt helemaal niets uit wat wij ervan vinden."

Telegraaf kopt ANBO PCOB voelt zich gepiepeld door ABP
27
maart
2024

ANBO-PCOB gebruikt hoorrecht bij ABP

We gaan naar een nieuw pensioenstelsel waarbij het huidige collectieve pensioenvermogen wordt omgezet in persoonlijke pensioenpotjes. In het kader van deze overgang maakten ANBO-PCOB samen met een aantal andere organisaties gebruik van het hoorrecht bij pensioenfonds ABP. Het NOS journaal maakte hier op 27 maart een nieuwsitem over.

ANBO-PCOB in NOS Journaal over hoorrecht ABP
12
maart
2024

Wordt de pensioenpot wel eerlijk verdeeld over de deelnemer?

Onze beleidsadviseur pensioenen Willem Reijn stond vorige week prominent in het gezaghebbende vakblad PensioenPro. Het artikel ging over het uitoefenen van het hoorrecht. Reijn: “Grofweg: wordt de pensioenpot wel eerlijk verdeeld over de deelnemer?” Groot aandachtspunt voor ANBO-PCOB is de koopkracht in het nieuwe stelsel. Reijn: “Je krijgt verschillende uitkomsten uit rekenmodellen, die er mooi uitzien maar niet overeenkomen met de werkelijkheid. Met theoretische modellen kun je niet betalen bij de supermarkt.”

ANBO-PCOB in PensioenPro